Hallo en dank voor je interesse in dit klusje! Ik ben een journalist, schrijver en eindredacteur. In de afgelopen twee jaar heb ik samen met een team hard gewerkt aan de totstandkoming van een jubileumboek voor een honderdjarige. Volgend jaar viert natuurvriendenorganisatie NIVON zijn eeuwfeest en dat wordt omlijst met een kloek boek. Geen baksteen die de boekenplank laat kraken maar een verrassend, uitbundig geïllustreerd boek waarin historische verhalen worden afgewisseld met portretten, interviews en beelden uit de rijke historie van deze bijzondere club. Voor deze laatste fase ben ik op zoek naar een technisch eindredacteur om de opgemaakte pdf’s te controleren voordat deze naar de drukker gaan.

Wees gerust. Er hebben al heel wat ogen meegekeken, een spelfoutenfestival hoef je absoluut niet te verwachten. Het gaat met name om afbrekingen, consistentie in spelling en vorm en mogelijk slingert er hier en daar nog een komma of lidwoord. NB Je kunt níet werken in InDesign: de art director stuurt je de pdf van het hele bestand, de technisch eindredacteur geeft met geeltjes of opmerkingen aan waar er iets verbeterd moet worden. Het opmaakbestand is medio volgende week gereed. De deadline voor de technische eindredactie ligt op begin november.

Heb jij ervaring, tijd en interesse? Dan hoor ik graag van je. Reageer svp met een korte omschrijving van je (relevante) ervaring, beschikbaarheid en contactgegevens. Geef svp ook een indicatie van je tarief. Wanneer ik de indruk heb dat jij de juiste persoon bent, stuur ik je het bestand toe. Op basis daarvan kom ik graag een vaste prijs overeen.

Ik hoor graag van je!

Henk Hanssen