Levensverhaal laten schrijven
Laat ook de volgende generatie genieten van jouw verhalen. (Foto: Ben White/Unsplash)
Ik zou er een boek over kunnen schrijven!’ Rolt deze verzuchting jou ook met enige regelmaat over de lippen? Of hoor je vaak in de omgeving de aanmoediging om de pen op te pakken? Omdat je een bewogen leven achter de rug hebt, een bedrijf hebt opgebouwd of een bijzondere familiegeschiedenis hebt doorgemaakt? Aarzel dan niet langer en neem contact met me op!

Ik kan je op verschillende manieren helpen
Ik ben een ervaren schrijver met bijna vijftien boeken op zijn naam. Fictie en non-fictie. Levensverhalen en praktische handboeken. Door mijn ervaring kan ik je op verschillende manieren helpen. Ik kan je uitgebreid interviewen en het verhaal van A tot Z voor je schrijven. Maar we kunnen het ook samen doen. Wellicht heb je al een aantal pogingen ondernomen om dingen op te schrijven? Misschien ben je al heel end gevorderd?

Gesprek over jouw wensen
Laten we onze samenwerking beginnen met een gesprek waarin we jouw wensen inventariseren. De omvang van het boek, voor wie het verhaal is bestemd, hoe het eruit moet zien (wil je er bijvoorbeeld foto’s in opnemen?) en hoe je het boek wilt laten drukken, verspreiden en wellicht uitgeven. Natuurlijk bespreken we ook de structuur van het verhaal, de belangrijkste personen en de verhaallijnen.

Vaste prijs
Op basis van jouw wensen schrijf ik een adviesrapport. Ik schets met een potlood de mogelijke inhoud van het boek, stel een werkwijze en een planning voor, geef je een betrouwbare indruk van de vereiste tijdsinvestering en de daarmee samenhangende kosten. Mijn voorkeur gaat uit naar het werken met een vaste prijs, een lumsum. Dit voorkomt verrassingen aan beide zijden. Wees gerust: ik ben geen schrijver die met een schaakklok op zijn bureau werkt. Natuurlijk ontkom ik niet aan de wet van de rokende schoorstenen maar het gaat mij in eerste instantie om een plezierige samenwerking en kwaliteit.