diensten hanssen.nlHier zijn een aantal dingen die ik voor u kan doen, voor een klus of een langere periode.

1. Webredactie voor in- en extranet
2. Eindredactie
3. Reportages & interviews

1. Webredactie voor in- en extranet
Een van de belangrijkste dingen die ik voor mijn opdrachtgevers doe, is het ‘webvriendelijk’ maken van content. Dat betekent: schrijven en herschrijven van teksten in een stijl die tegemoet komt aan de veeleisende websurfer. Soms zet een klant een zak met letters op mijn bureau, een ander komt met jaarverslagen taai als  schoenzolen. Hoe de teksten worden aangeleverd, maakt me niet zoveel uit. Ik slijp mijn pijn, hak de info op in kort & krachtige stukken zónder al teveel links zodat de muis van de lezer niet aan de wandel gaat. De doelgroep kan variëren. Ik werk zowel voor bedrijven die hun intranet op orde willen krijgen als voor ondernemingen die zich richten op een breed publiek. Desgewenst kan ik ook het publicatieproces van de content verzorgen. Ik beschik over een behoorlijke dosis ervaring met allerlei content-management systemen, van Joomla en Drupal tot Tridion en WordPress. En uiteraard denk ik ook graag mee over de manier waarop de informatie het best gepresenteerd kan worden. Als nieuwsbrief? Als blog? En, op welke manier ‘lezen’ de crawlers van de zoekmachines uw informatie het liefst zodat u hoog scoort in de rangorde van Google? Want, zet twee brillen op wanneer u naar uw content kijkt. De bril van de bezoeker van uw site: u wilt dat hij de essentie van de informatie snel doorgrondt en daarop reageert. En de bril van de zoekrobots die dagelijks uw site afgrazen. U wilt dat ook zij de waarde van uw informatie herkennen zodat uw berichten zo hoog mogelijk in de zoekresultaten verschijnen. Dus, uw content moet zowel voor mensen als machines geknipt zijn.

2. Eindredactie
Op lengte, op tijd en in lijn met de gewenste stijl en toon. Dat zijn de drie beloftes die ik u doe als het om eindredactie gaat. Zelfs als dit betekent dat ik, zoals voor sommige klanten het geval is, eerst een vuistdik merkdocument moet doorworstelen of de tekst voor publicatie moet afstemmen met 33 betrokkenen die allemaal aan mijn pen gaan sleuren. U krijgt een gave, soepel leesbare en desgewenst – zonder slaande ruzie – geaccordeerde tekst, voorzien van rake koppen, prikkelende tussenkoppen en pakkende streamers.

3. Reportages & interviews
Ook voor het nobele journalistieke handwerk draai ik mijn hand niet om. Integendeel, het gevoel om met een blocnote & pen in de hand een nieuwe wereld binnen te stappen, zal me nooit gaan vervelen. Waarom niet? Omdat je de werkelijkheid niet kunt verzinnen: zelfs achter een ogenschijnlijk saai onderwerp gaat vaak een boeiende wereld schuil. Het is maar net hoe je het vertelt.